Ankommn-Logo-nieuw-300x61-1-1.png

Expositie Lieke Zengerink

Wat je misschien wel kunt raden aan de hand van mijn foto’s is, dat ik wat heb met de natuur. 
 
De natuur zie ik als een mogelijkheid tot thuiskomen. 
 
Ik neem je mee.
 
Als kind dartelde ik tussen de bloemen en was ik het liefst buiten. Beestjes zoeken, onderzoeken, foto’s maken, met de voeten in de modder en het liefst een beekje erbij. Eindeloze uren en dagen bracht ik er door. Een natuurmensje door en door.
 
Later raakte ik die connectie kwijt. Het moest toch echt wat anders zijn. Maar echt verloren is het nooit geweest, want met mijn camera pakte ik zo weer op waar ik ooit als vanzelf al was geweest. 
 
De natuur als element om weer mee te verbinden, te openen, te onderzoeken. Weer schoonheid te zien in het alledaagse, vreugde te voelen, rust en ontspanning. Vonken van inspiratie, magie in dingen die er gewoon zijn. Vogels die voorbij vliegen, op je pad komen. Magisch licht wat een schouwspel geeft. Kwakende kikkers en kleurenpracht. Het kan van alles zijn. Een libelle die op mijn schouder landt.
 
Dit contact is een verbinding naar een staat van zijn. Waar even alle ruis wegvalt, en er een eenheid overblijft. Waar, als ik mijn aandacht blijf richten op dit contact en deze blik, een sluier optrekt en een andere wereld zichtbaar wordt.
 
Foto’s van deze momenten heb ik in een expositie gebundeld. En die expositie opent op 13 april om 15:00, waarbij je van harte welkom bent. 
 
Op een plek die ook voelt als een uitnodiging tot thuiskomen.”
 
Ankomm’n in Winterswijk
Mentinkweg 5
 
Contact met de natuur: fotografie expositie is te zien vana 13 april tot 1 augustus 2024.
 
Lieke Zengerink
Authentique