Galerij (Archief Kristie Legters)


Nieuwe expositie van Kristie Legters bij Ankomm’n in Winterswijk
is verlengd t/m 25 oktober

KRISTIE LEGTERS (1974) exposeert van 2 september t/m 25 oktober haar werk onder de titel ‘STEDELIJKE IDENTITEITEN – stad is taal, structuur en abstractie’.

Het getoonde werk laat op het platte vlak en in de ruimte Kristie’s visie op de gebouwde stad en de beleving van ruimte zien. Haar werk is vooral herkenbaar in doorkijkjes met trappen of ladders. De laatste jaren maakt zij weer architectonische collages, waarbij eigen foto’s en pentekeningen gecombineerd worden met divers ander materiaal. Je verdwijnt voor even of langer in haar werk. Je komt terug via dezelfde weg of via een van de trappen of ladders in het werk. Soms staat er een molen of brug centraal en bouwt ze de stedelijke omgeving er om heen. Al het knip- en snijwerk wordt handmatig gedaan; pentekeningen maakt zij zonder potloodstudie en kleurvlakken met krijt of verf. De keuze voor handwerk is heel bewust, het materiaal wil ze voelen, ruiken en zelf plakken met fotolijm.

Kristie Legters exposeert meer dan 25 nieuwe collages. Omdat het werk kwetsbaar is zit het meestal achter glas. Nu zijn enkele werken gefotografeerd. Zo zijn deze werken als fotopaneel nu op een andere manier ook te zien zijn, minder kwetsbaar. Er is een keuze gemaakt, zo zijn verschillende series tot stand gekomen met titels als ‘stad is abstractie’, ‘panorama van een stad’, ‘architectuurtheater’ en ‘stad is rondo’. Kristie maakt ook ruimtelijke architectonische objecten/installaties. Een voorbeeld hiervan ‘De Groene Stad’, is gemaakt voor 100 jaar Bauhaus in het Artem@Artis project dat in najaar 2019 werd gepresenteerd in Bocholt (D). In deze kubus van MDF, een soort grote kijkdoos, laat ze zien hoe steden verlevendigen met natuur en hoe de mens hiervan kan genieten.

Kristie is naast kunstenaar werkzaam als parttime docente beeldende vorming en ckv. In haar vrije tijd is ze rondleider en gastvrouw bij Villa Mondriaan. Ook is haar atelier en eigen tuin te bezoeken op afspraak.

Kristie Legters – Badweg 10  – 7101 JZ Winterswijk ; kslegters74@gmail.com – 0543-524279 of 06-23548308. Zie ook Facebook: Kristie Legters

Kristie Legters is op zondag 26/9, 3/10, 17/10, 24/10 van 14.00 – 16.00 uur en op zaterdag 9/10 van 11-13 uur bij Ankomm’n aanwezig.

Workshop Collage maken olv Kristie Op woensdag 20/10 van 13.30-16.00 uur met rondleiding.

U vindt gastgalerij Ankomm’n aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk – Corle. Dringend advies: rijdt de Mentinkweg in vanaf de Rondweg – West. Openingstijden vrijdag t/m maandag van 10.00 – 17.00 uur.