‘Kunst&Fotografie’ Wegens succes herhaald…

In het begin van de 19e-eeuw riep de uitvinding van de fotografie veel reacties op. En niet alleen positieve… Mat name beeldende kunstenaars zagen het als een bedreigende ontwikkeling voor hun bestaanszekerheid en stonden er lange tijd mee op gespannen voet. Er hing een zweem van zwarte magie omheen, je had immers duisternis nodig om het licht te kunnen zien, het beeld was bovendien ondersteboven en er werd gewerkt met ‘negatieven’. Dat gaf een gezond wantrouwen… Andere kunstenaars zagen er -vaak stiekem- wél brood in. Met behulp van de camera obscura konden ze hun werk vergemakkelijken en zelfs verbeteren.
De eerste twee eeuwen heeft zich tussen schilders en fotografen een voortdurende maar vooral creatieve strijd afgespeeld waarbij veel moois werd vervaardigd om die ‘anderen’ toch maar een stap voor te kunnen blijven.
Dit is iets waarvan we ons niet meer bewust zijn ook al lopen we vrijwel allemaal met een camera op zak. Alleen daarom al is het boeiend om van deze voorgeschiedenis en die resultaten kennis te nemen.
Spoiler; het is uiteindelijk helemaal goed gekomen, overtuig u daarvan bij deze lezing ‘Kunst&Fotografie’

inloop 19.00 uur
aanvang 19.20 uur
kosten €15,00 incl koffie/thee en iets lekkers door Anita gebakken.

Datum

mrt 16 2023

Tijd

19:00
Categorie