Ankommn-Logo-nieuw-300x61-1-1.png

Jalf Flach over kunst, ethiek en utopieën

Vorige maand sprak Jalf Flach bij Ankomm’n over kunst, spiritualiteit en mystiek. Op 25 november worden opnieuw 2 x 2 thema’s behandeld. Voor de pauze ‘Kunst en Ethiek’. Ethiek is de leer van het goede en het kwade. Hoe verhoudt de Kunst zich hiermee? Daarvoor wordt ingezoomd op: Marilyn Monroe, het iconoclasme, de Zondagstrein, Circus Jeroen Bosch, Joseph Beuys, Marina Abramović, het dier in de kunst, flash mobs, het naakt, en nog heel veel meer.


Na de pauze is ‘Kunst en Utopie’ aan de beurt. Utopieën beschouwen we doorgaans als mooi, maar niet realistisch, klopt dat ook? We staan stil bij ‘Utopia’ van Thomas More en andere Utopisten. Utopie versus dystopie krijgt enige toelichting. De Arts&Crafts beweging, de Art Nouveau, utopische volkshuisvesting en tuinsteden lijken geslaagde voorbeelden. Maar hoe zit het met allerlei tempels en ‘de ideale stad’? Het futurisme bracht architectuur die de menselijke maat oversteeg maar bij het fascisme in de smaak viel. Surrealisten, fantasten en de street art droegen bij aan een geheel eigen vorm van een utopische wereld.


Het is mogelijk deze presentatie live of via ZOOM te volgen. Opgave voor deelname en verdere info via anita@ankommn.nl. De avond is van 19.30 – 21.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Kosten bedragen €15,- pp en voor de ZOOM deelname. Live aanwezig krijgt u een drankje en iets lekkers bij binnekomst. Bij deelname via ZOOM ontvangt u per mail de link en ook een ’tegoedbon’ voor 1 kopje koffie/thee met iets lekkers om op vertoon van deze mail bij Ankomm’n te komen nuttigen.


Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Rijdt de Mentinkweg in vanaf Rondweg-West!

Datum: 25 november 2021
Inloop: 19.00 uur
Kosten: €15.00 pp incl. hapje en drankje

Datum

jul 20 2024

Tijd

19:00 - 21:00
Categorie