Ankommn-Logo-nieuw-300x61-1-1.png

Jalf Flach – Een onderdompeling in beelden…

Op donderdag 10 maart aanvang 19.30 uur een nieuwe presentatie van Jalf.

Na een aantal lezingen over kunst in het algemeen en Art Nouveau in het bijzonder, klopte Jalf opnieuw bij Ankomm’n aan, nu met een presentatie die in alle opzichten afwijkt van de voorafgaande!

Hij licht toe: “Toen ik even niet oplette heeft zich iets voorgedaan waar de kunsttijdschriften die ik regelmatig lees, met geen woord over repten. Er is namelijk een heel nieuwe kunstvorm ontstaan. Eén die bekend staat onder de naam ‘Digital Art’. Ik heb sterk het gevoel dat een jonge, vitale en super creatieve generatie, op het vlak van de ‘levende kunst’ de zaak heeft overgenomen. Het is een breed en divers verschijnsel met als hoofdovereenkomst dat digitale teken- en schilderprogramma’s een rol spelen bij het vervaardigen. We kennen natuurlijk al de digitale films, trailers, games, maar in hun vrije tijd maken die artiesten vaak ook vrij werk waar ik diep van onder de indruk ben geraakt. Deze kunstenaars want dat zijn het, werken realistisch en ze beheersen perfect hun perspectief en anatomie. Maar het meest aansprekend is dat die afbeeldingen sterk narratief zijn, dat wil zeggen er worden suggestieve zaken afgebeeld en jij mag het verhaal erbij verzinnen. Daarmee trekken ze je als het ware het kunstwerk binnen. Zo weten ze je in je schoonheidsbeleving te raken en in je emoties”.

Dit heeft geleid tot een tweetal presentaties. Avondvullende programma’s waarin u vooral zult worden ondergedompeld in beelden die af en toe worden afgewisseld met verklarende teksten. En verder is het stil ….en…. mooi, of in ieder geval indrukwekkend!

Kosten: €15,- inclusief een consumptie.

Voor meer info en aanmelden anita@ankommn.nl, let op beperkt aantal plaatsen! Inloop vanaf 19.00 uur.

Afbeelding: Amir Zand, digital artist

Datum

apr 25 2024

Tijd

19:30
Categorie