Gimle – internationale volks- en dansmuziek

Gimle is een muziekgroep die onversterkte akoestische muziek maakt.
De groep bestaat uit Lijnis Nelemans, gitaar en slagwerk, Herman van Mal, viool, Lisette Elders, contrabas en Ed Vervloet, accordeon en gitaar.
De groep is in 2003 begonnen met muziek die meestal gekenschetst worden als volksdansmuziek: traditionele dansmelodieën uit de Balkanlanden. Deze muziek is heel ritmisch, vaak in een 7/8 maat. Ook dansen uit Israël staan op de speellijst.
Het repertoire breidde zich uit naar de muziek uit Ierland, Engeland en Schotland.
Jigs en reels, snelle dansen door Herman gespeeld op de viool, begeleid door Lijnis op de Ierse trom (de bodhran), Lisette op de contrabas en Ed met de gitaar of de accordeon. Daarnaast worden er gevoelige airs vertolkt.
De prachtige liederen uit Ierland kwamen op het repertoire: de droeve balladen over het leed van de Ieren tijdens de hongersnood tussen 1845 en 1850 (Skibbereen, Spancill Hill). Ook een bekende meezinger als “The Wild Rover” wordt ten gehore gebracht.
In het programma zijn tevens klezmer-melodieën opgenomen en een Hollandse polka, een enkele Zweedse wals of een Italiaanse tarantella. Inmiddels staan er ook tango’s op het repertoire.

Kosten €10,- p.p. incl. koffie/ thee

Inloop 19:30, start op 20:00 uur.

Datum

dec 02 2022
Expired!

Tijd

19:30
Categorie