Actueel

Expositie van Der Pinselquäler bij Gastgalerij Ankomm’n

Horst Prollius (73 jaar) noemt zichzelf ‘Der Pinselquäler’, in het Nederlands vertaald ‘de kwastenkwelgeest’. Horst is Duits kunstenaar die twee jaar geleden in Winterswijk is komen wonen om dichter bij zijn dochter in de buurt te kunnen zijn. Zijn werken zijn kleurrijk, soms abstract, soms figuratief. Zijn stijl is niet direct definieerbaar. Feit is dat ieder werk hoe langer je ernaar kijkt, hoe meer tijd je ervoor neemt, zich ontvouwt tot een onuitputtelijke bron van diverse fantasiewezens. De namen van zijn schilderijen zijn excentriek en humoristisch. Ze nodigen de bewonderaar uit om vooral zijn eigen fantasie te gebruiken in wat hij erin wil zien. Horst Prollius is autodidact en schildert al zijn hele leven.

De expositie loopt van vrijdag 11 juli t/m zondag 1 augustus. De kunstenaar is tijdens de expositie zelf aanwezig op zondag 11, 18, en 25 juli en zaterdag 31 juli van 14.00-16.00 uur.

Bij Ankomm’n bijzondere warme en ontspannende klanken van de hand pan.

Dit bijzondere handgemaakte instrument neemt je mee op reis naar een beleving vol rust, ontspanning, ontroering, magische en verrassende klanken.

Dagmar Buesink speelt inmiddels door de hele Achterhoek op diverse mooie en bijzondere locaties en daar is Gastgalerij Ankomm’n er ook een van.

Op donderdag 29 juli en donderdag 26 augustus kun je komen luisteren naar de klanken van de hand pan van Dagmar.

Locatie: Gastgalerij Ankomm’n, Mentinkweg 5,

Tijd:      19.00 inloop 19.30 uur aanvang

Kosten   €10.00 p.p incl. consumptie met wat lekkers. Graag van te voren aanmelden: 06 1562 4314 of anita@ankommn.nl