Ankommn-Logo-nieuw-300x61-1-1.png

Jouw plek. Mijn plek. Onze plek!

Samen ontmoeten | onthaasten | beleven

Voeg wat moois toe aan jouw dag

Kom binnen zonder kloppen en kom zoals je bent

Welkom op de Deale. Geïnspireerd op mijn jeugdherinneringen. Opa en oma Hietkamp die op hun eigen boerderij hun verjaardag vierden op de Deale: twee lange tafels, met eigengemaakt lekkers! Alles van eigen bedrijf. Met de familie delen en ont-moeten. Rijkdom!

Je bent zó welkom. Ankomm’n is open voor iedereen. Of je nou komt aan de stamtafel voor een lekker bakje koffie, cappuccino (met of zonder huisgemaakt gebak), voor een fijn gesprek, voor een prikkelende expositie, een zingevende workshop of een lekkere lunch. Kom maar an!

De deeldeur staat open. Je bent geen klant, maar onze gast. Een gast op zoek naar rust, beleving of ontmoeting. Doe waar je voor kwam of doe helemaal niets. Niets moet. Alles mag.

Voeg met jouw bezoek wat moois toe aan jouw en andermans dag.

Openingstijden

Kom maar an!

Reguliere openingstijden

Open van vrijdag t/m maandag van 10:00 tot 17:00

Op een andere dag iets bespreken? Dit kan op afspraak.

Aangepaste  openingstijden

Vrijdag 22 maart gesloten.
Eerste en Tweede Paasdag gesloten.
Van 7 tot en met 23 mei gesloten.
Van 8 tot en met 12 juli gesloten.

Deale, Kapschuur en Terras

Ons ruime buitenterras nodigt uit om te komen onthaasten, ontmoeten èn genieten van smaakvol, huisgemaakt lekkers en dit allemaal uit de streek en zoveel mogelijk biologisch. Regen? Onder de kap is het goed toeven!

Het gehele jaar door is het binnen op Deale ommeundeg fijn zitten in jaren 50 stijl.

Graag reserveren voor lunch: anita@ankommn.nl 

2-e1658320483557.png

Agenda

Bij Ankomm’n is geregeld wat te doen op het gebied van muziek & workshops! Bekijk in de agenda wat er zoal aan zit te komen om je voor op te geven.

Workshops

De workshops die worden gegeven in samenwerking met gastgalerij Ankomm’n staan hieronder vermeld. Deze zijn voor groepen alsook individueel te reserveren.

Winkeltje

Mooi Veur Mekaar!

Mag ik jullie veurstellen an uns winkeltje ‘Mooi Veur Mekaar!’
 
Handgemaakt moois & lekkere van uns en andere creatievelingen uut de buurte!
 
Volg de creatievelingen op Instagram:
@stamcofferoasters
@zeep.jolien_evelien
@tanyakraan
@tessacoaching
@ateliermorethanroses
@de_hout_schuur
@sandrawitteman
@doityourselves.nl

Overnachten bij Ankomm'n

Knusse overnachting in Keetje Krekel

Overnachten op een bijzondere en fijne plek op het erf van de boerderij van gastgalerij Ankomm’n. In een oude schaftkeet, weet je welkom in ‘Krekeltje’. Op geheel originele wijze is hier met vintage spulletjes een sfeervol verblijf gecreëerd. Je blijft je verbazen over alle details die zijn aangebracht.
 

Alles wat je in de basis nodig hebt is er: goed fijn tweepersoonsbed, warm houtkacheltje en keukentje met koelkastje en stromend koud water. Het toilet en de badkamer met douche is inpandig op de deel van gastgalerij Ankomm’n, ook geheel in jaren ’70 stijl.

Gastheer en gastvrouw Hans & Anita ontvangen jou op hun gastgalerij Ankomm’n

Een plek ontstaan in een zoektocht naar rust. Een plek die nieuwe mogelijkheden creëerde. Een plek om te delen. Een plek waar je ontvangen wordt zoals je bent.

Er is tijd voor jou, tijd voor jullie. Er is tijd voor elkaar.

Kom es an

Er is niet één type Ankomm’r. De een vindt rust. De ander een luisterend oor of een stevige lunch na een wandeling. Ankomm’n ervaar je niet vanaf een scherm. Kom dus gewoon ‘s an! Pak die kans om op de juiste plek terecht te komen.

Agenda

Er is altijd wat te doen

Wandelen vanuit Ankomm'n

Heerlijk wandelen in een mooie omgeving

Ankomm’n is ook het perfecte startpunt voor een mooi wandeling door schitterende Winterswijkse landschap. Voor de wandelingen geldt: kom maar an en parkeer je auto bij ons in de parkeerweide.

Neem voor onderweg onze TasToe-Go mee, vol met lekkere dingen.

Ankomm'n-er worden

Ondersteun Gastgalerij Ankomm'n

Help Ankomm’n met het realiseren van de plannen die er liggen.

Uw steun is nodig. Het mag groots, het mag klein, wat u maar kunt missen. Iets dat Ankomm’n verdient.

Voor wat, hoort wat. U wordt beloond met een voucher. Deze voucher neemt u bij elk bezoek aan ons mee en daarmee rekent u af. Net zolang totdat de voucher vol is.

Workshops

Over Hans en Anita

Nieuwsbrief

Schrijf je in!

Meld je aan en blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwstjes

Keetje Krekel

Overnachten op een bijzondere en fijne plek op het erf van de boerderij van gastgalerij Ankomm’n. In een oude schaftkeet, weet je welkom in ‘Krekeltje’. Op geheel originele wijze is hier met vintage spulletjes een sfeervol verblijf gecreëerd. Je blijft je verbazen over alle details die zijn aangebracht.

Alles wat je in de basis nodig hebt is er: goed fijn tweepersoonsbed, warm houtkacheltje en keukentje met koelkastje en stromend koud water. Het toilet en de badkamer met douche is inpandig op de deel van gastgalerij Ankomm’n, ook geheel in jaren ’70 stijl.

Op de deel van de gastgalerij kun je, tijdens openingstijden, lekker neerploffen in één van de luie stoelen. Hier mag je onthaasten. Koffie, cappuccino, huisgemaakt gebak, smaakvolle lunch, met de seizoenen mee! En…ook hier is van alles te zien en te koop!. De galerie is iedere twee maanden nieuw ingericht met kunst.

Buiten kun je ook heerlijk vertoeven op een zeer ruim terras, of onder de kapschuur. Pak gerust een krant of boek en …. raak de tijd even kwijt.

Een weids uitzicht over het Winterswijkse coulissenlandschap heb je vanaf je eigen ‘buitenkamertjes’terras. Gelegen tussen de hazelaars aan de rand van het aangrenzende natuurbeheer weiland.

’s Ochtends is het heerlijk om op het terrasje direct buiten de deur van Krekeltje de dag te beginnen in het ochtendzonnetje. Je kunt zomaar een ree voorbij zien komen, die kans is groot want Winterswijk heeft de hoogste reeëndichtheid in Nederland! Ook ’s avonds is het hier heerlijk buiten, onder een stralende sterrenhemel of starend in de vlammen van je eigen houtvuurtje.

Ankomm`n im Keetje Krekel hat geklappt!

Schön dass du da bist.

Hier noch ein paar praktische Informationen :

Es gibt Kaffee und Tee

Kaffeesahne steht im Kühlschrank

Den Gaskocher kannst du wie folgt gebrauchen: Gaskran an der Wand recht herum drehen , nicht zu weit, drücke den Knopf ein, drehe ihn auf die kleinste Flamme und entzünde ihn.

Wenn du den Wagen verlässt bitte den Gaskran wieder schliessen.

Schaue dir gern alles an, aber hinterlasse es so wie du es vorgefunden hast.

Die Toilette ist in der Scheune bei Ankomm`n, die Stalltür ist offen.

Benötigst du extra Holz? Lasse es uns gerne wissen.

Ein gemütliches Feuer draussen geht auch, passe jedoch gut auf und achte auf die Umgebung.

Der Feuerkorb eignet sich auch als Grill.

Hinterlasse Krekeltje bitte Besenrein, und entsorge den Müll draussen in den Mülltonnen.

Bei Angst im Dunkeln … oder anderen Fragen kannst du dich melden unter +31 6 1562 4314

Wir wünschen einen schönen Aufenthalt und geniesst die Entschleunigung!

Hans & Anita

Wandelen bij Ankomm'n

Voor alle wandelingen geldt: Kom maar an en parkeer uw auto bij ons in de parkeerweide.

TasToe-Go
15,- euro pp
Flesje eigen appelsap
Twee belegde broodjes
ZoetsvanAnita
Fruit
En… de TasToe-Go is voor u

Desgewenst is het ook mogelijk een print mee te nemen.

Plan uw wandeling en reserveer een TasToe-Go via anita@ankommn.nl
Allergieën of dieetwensen? Veel is mogelijk bij Gastgalerij Ankomm’n

Struinwandeling (zie kaartje)

Vanaf onze gastgalerij Ankomm’n kunt u ook een mooie struinwandeling maken. Deze gaat grotendeels via maaipaden door stukken bos, met bruggete over slootjes en ‘beveiligd’ klimmen over prikkeldraad. Goed aangelegd door Natuurmonumenten.

Anita

Deze geboren en getogen Wenterswiekse heeft al veel gedaan. Van secretaresse tot boerin (melkveehouderij) tot bedrijfsleider in de horeca tot nu: gastvrouw van haar eigen sociaal maatschappelijke onderneming: Gastgalerij Ankomm’n.

Samen met Hans Hendriks hebben zij dit concept op geheel eigen wijze neergezet als pop-up galerie en restaurant op de authentieke Deale van boerderij het Mentink van Natuurmonumenten.

een eigen sfeer is hier gecreëerd met vintage inrichting, geinspireerd uit de tijd van Anita’s grootouders op de boerderij. Vaste gasten , groepen die reserveren voor workshops of lezingen of anders, alsook toevallige passanten worden hier ontvangen met biologische hapjes, drankjes en streekproducten. Gaandeweg ontstonden meer activiteiten (muziek, performances, exposities) en een gevarieerder gebruik (vergaderen, cursussen, biologische vegetarische maaltijden bereiden}.

Een publiek dat de natuurlijke omgeving weet te waarderen, zich aangesproken voelt door duurzaamheid, biologische voedselproductie en streekproducten, en dat graag geniet van uiteenlopende culturele activiteiten. Of publiek dat toevallig langs komt op een wandel- of fietstocht en in Ankomm’n een aantrekkelijk rustpunt (terras) ziet.

Hans

Een plek waar ik wel alleen kon zijn”, na het verlies van z’n vrouw. Dat zocht Hans Hendriks in 2010, toen nog wonend in Deventer, op z’n geboortegrond Winterswijk.

Het werd, na ‘Den Oppas’ bij het Korenburgerveen, de leegstaande boerderij op het Landgoed Mentink van Natuurmonumenten, die hij in 2013 anti-kraak mocht betrekken. Hier vond hij rust en ruimte.

Niet om stil te zitten, want inmiddels had de voormalige biologieleraar zich ontwikkeld tot een verdienstelijk fotograaf van het landschap rond Winterswijk. De boerderij nodigde uit tot gebruik van de beschikbare ruimten voor exposities en cursussen.

Met de nodige creativiteit en hergebruik van materialen werden de jongveestal en de deel tegen lage kosten opgeknapt en geschikt gemaakt voor de nieuwe bestemming.

Daarnaast bracht zijn passie voor de natuur Hans ertoe om wandelingen en excursies te organiseren in dit prachtige landgoed.