agenda

VASTE ACTIVITEITEN

VEGETARISCHE AANSCHUIFTAFEL
Iedere maand
Lees hier meer >>
VERKOOP BROCANTE
Gelijk aan onze openingstijden
Lees hier meer >>
INTUÏTIEF WASTEKENEN
workshop incl. koffie, thee en wat lekkers
 Lees hier meer >>

MUZIEKMIDDAG
Eerste zondag vd maand
Zie agenda >>

OPEN HEALINGSAVOND
Tijd voor een energieboost!
Lees hier verder >>
 

JULI 2018


Vanaf za 7 juli t/m ma 6 augustus
Renée Teunis exposeert haar schilderijen

Renée Teunis

Renée Teunis, geboren in 1959 te Amsterdam, woont sinds kort in Winterswijk. Het voelt voor haar als thuiskomen in dit prachtige landschap en tussen de vriendelijke mensen. Renée heeft inmiddels een atelier in Kotten waar ze weer aan de slag kan, met eigen werk en het geven van workshops.

Renée Teunis

Geïnspireerd door de rimpels van het leven, komen haar portretten van geleefde mensen tot stand. Sommige zijn gebaseerd op de werkelijkheid, andere zijn een product van fantasie.
Renée zelf beschrijft haar werk als volgt: ‘Na een leven van goed kijken en het onderzoeken van allerlei creatieve technieken, leg ik beelden vast op canvas. Eerst komt er een idee, vaak naar aanleiding van mijn beschouwingen van de mens; onze relaties tot elkaar en tot onze omgeving. Dan komt de techniek die ik wil gebruiken om het ontstane idee vast te leggen. Door verschillende technieken en materialen te combineren zoals keramiek, textiel, acrylverf en bijenwas krijgen de schilderijen vorm, met een 3D-effect en structuur als gevolg’.

Renée Teunis is zelf aanwezig op de zondagmiddagen vanaf 14.00 uur.


do 19 juli
‘Gedichten & gedachten’

Een mooi intiem programma met singer-songwriter Jeanine Hospes, ‘kleine’ liedjes en sketches van Henk Boogaard en persoonlijke gedichten van en door Richard van der Laan-Toebes. Een soort huiskamer bijeenkomst op de donderdagavond die bij mooi weer ook onder de kapschuur kan plaatsvinden. Inloop vanaf 19.15 uur, aanvang 19.30 uur bij gastgalerij Ankomm’n.
Vrij entree, vrije gift in de hoge hoed welkom.


za 21 juli
Je eigen kunst-dagboekje maken

Al jaren noteert Renée Teunis, die momenteel ook met haar eigen werk bij Ankomm’n exposeert, haar ideeën en aantekeningen in blanco boekjes. Soms komt bij een ‘gedachtsel’ ook een illustratie. Het is fijn om je gedachten en ingevingen vast te leggen en later terug te kunnen kijken. Maar ook mooi om er eigen ‘afbeeldingen’ aan toe te voegen. Dat kan op vele manieren, alles is goed want het is jouw persoonlijke boek. Maar het is misschien wel prettig om samen nieuwe technieken te leren en toe te passen. Ideeën en inspiratie opdoen tijdens een gezellige middag bij Ankommn of in het atelier van Renée in Kotten. Daarnaast kan Renée zorgen voor een beginners pakketje met wat verf, potloden en een schriftje. Als je zelf al spullen hebt kun je die meenemen. Er zijn ook andere materialen aanwezig waar je gebruik van mag maken. De voorlopig laatste keer bij Ankomm´n is op zaterdag 21 juli van 14.00 – 16.00 uur.

Het atelier van Renée Teunis in Kotten is aan de Esinkweg 1.

Voor meer informatie en om je op te geven kun je contact opnemen met Renée Teunis, tel. 06-14916625, of e-mail reneeteunis@gmail.com.


zo 22 juli
muziekmiddag met Rogier Pelgrim

Rogier Pelgrim Foto: Eljee Bergwerff

Alweer zes jaar geleden in 2012 kreeg Rogier Pelgrim veel bekendheid toen hij de Grote Prijs van Nederland won, datzelfde jaar stond hij in de finale van het succesvolle televisieprogramma De Beste Singer Songwriter van Nederland. Zijn recente album ‘Birds and Busy people’ kreeg gestalte tijdens een lange wandeling onderweg naar Santiago De Compostella. Rogier deed zijn achternaam eer aan en liep  450 kilometer van de oude pelgrimsroute. Hij vertelt daar over: “Als je een aantal weken achter elkaar niets anders doet dan lopen dan heb je genoeg tijd om na te denken. Even geen mail, geen agenda en geen social media. Het is een prima medicijn tegen stress. Je zintuigen maken een soort ontwikkeling door. Plotseling komt alles veel intenser binnen. Ik weet nog dat ik onderweg mijn ogen dicht deed en luisterde naar het zingen van de vogels”. Hij schreef voor deze cd 10 persoonlijk getinte nummers. Het nummer ‘Young Heart’ schreef hij samen met BLØF voorman Paskal Jakobsen. ‘Festival info’ over zijn laatste cd: ‘Op Birds and Busy People laat Rogier Pelgrim niet alleen horen waarvoor hij staat, maar ook dat hij gegroeid is in zijn muziek. Hij klinkt grootser, zekerder en meer ontspannen dan op zijn debuut.’

Rogier schuwt actuele maatschappelijke thema’s niet. Met de single ‘Won’t Go Back’ vroeg Rogier eerder aandacht voor een groep ongedocumenteerde vluchtelingen uit Amsterdam. Zijn kerstsingle ‘Welcome Here’ kreeg op Radio 2 veel airplay toen deze werd uitgeroepen tot Top Song. Kortom het belooft dus een bijzondere mooie muziekmiddag te worden!

De muziekmiddag op zondag 22 juli begint om 15.00 uur. Entree is vrij, een vrije gift in de hoge hoed is welkom.


di 24 juli
Workshop sokken- en rondbreien

Workshop sokken- en rondbreien

Nu je eigen sokken breien? Misschien wil je nog voor deze zomer katoenen of wollen sokken breien? Deze avond ook aandacht voor het werken met een rondbreinaald. Zodat één sok of zelfs twee sokken tegelijk zonder moeite gaat lukken. Wil je dat leren, of gewoon eens kijken of het breien wat voor je is? Kom dan naar de workshop sokkenbreien op dinsdag 24 juli vanaf 19.00 uur bij gastgalerij Ankomm`n. Gerrie Habers, zelf een breifanaat van sokken in vele kleuren en patronen, neemt je mee in de wereld van het sokken breien.

Voor  info en opgave: Gerrie Habers: 06 2283 8415 of Anita Duenk: 06 1562 4314.

 


zo 29 juli 15.00 uur
Trio Carmelita

Trio Carmelita

De muziek wordt verzorgd door het trio ‘Carmelita’, bestaande uit Yvonne (zang), Johan (percussie en zang) en Gerrit (gitaar en zang). Het repertoire omvat meer dan 100 nummers, uiteenlopend van oude (‘klassieke’) nummers, zoals van de Beatles, Dire Straits, CCR, Eric Clapton en Linda Ronstadt, tot nieuwere nummers van Adele en Claudia de Breij.
Verzoeknummers uit hun repertoire spelen ze uiteraard graag.

Vrij entree, vrije gift in hoge hoed welkom.

 

 


AUGUSTUS 2018


zo 5 augustus 15.00 uur
Bob & Anne

Bob & Anne

Bob Smeenk (25) en Anne Reesink (27) en hun zelfgebouwde camper ‘Benji’ zijn na 8 maanden reizen weer even terug in Nederland. Tijdens de reis hebben ze vrijwilligerswerk gedaan en hebben ze hun muziek op straat en in huiskamers ten gehore gebracht. Nu willen ze hun muziek en verhalen in de Nederlandse huiskamers delen. Een huiskamerconcert bestaat uit 1 deel verhalen en 2 delen muziek. Bob en Anne spelen en zingen tweestemmig zelfgeschreven akoestische luistermuziek.

Vrij entree, vrije gift in hoge hoed welkom.

 

 


do 9 augustus
Vegetarische aanschuiftafel

Iedere maand een exclusief vegetarisch 3 gangen menu.
Inloop vanaf 18.00 uur, aanschuiven aan tafel om 18.30 uur.

Lees hier meer >>


zo 19 augustus 15.00 uur
Bakfietsmama’s

Bakfietsmama’s

Wij zijn Katiuscia Principato & Mariska Simon. We hebben een bakfiets en daarmee reizen we het land door. Door liedjes te zingen en onszelf te begeleiden op ukelele, gitaar en mini-piano verdienen wij eerlijk het brood voor onze lieve, lieve kinderen. We maken al jaren lang theater voor kinderen, werken met kinderen & zorgen voor kinderen. Maar nu dus even niet.

Vrij entree, vrije gift in hoge hoed welkom.

 

 

 


SEPTEMBER 2018


zo 2 september 15.00 uur
Hans de Vries, alias “H.A.N.S.”: Hans Activeert Nu Snaren 

Hans de Vries

Hans speelt al vanaf 1963 gitaar. Sinds 2013 treed hij ‘solo’ op als zanger / gitarist met nieuw repertoire, mooie liedjes, Nederlands- of Engelstalig. Hij zegt hierover: ‘Ik heb ontdekt, dat de versjes die ik zing en speel, door veel luisteraars gewaardeerd worden. Ze hebben ‘inhoudelijke’ waarde!‘

Zijn muziek stijl? Zeer gevarieerd, zoals Herman van Veen, Leonard Cohen, Ramses Shaffy, Bob Dylan, J. Cash, J. Reeves, Jaap Fischer,  B. de Groot, Sting, Neil Diamond, Muziek uit de jaren ’60 tot heden, enz. enz. Kom gewoon luisteren! Voor elk wat wils!

Muziek geeft rust voor de luisteraar, maar ook voor degene die het brengt!

Vrij entree, vrije gift in hoge hoed welkom.


ma 3 september
Open healingsavond

Tijd voor een energieboost! Ervaar je fysieke of emotionele klachten?
Heb je weinig energie, zit je niet lekker in je vel? Krijg je geen rust in je hoofd of heb je last van stress?
Dan kan een healing een mooie ondersteuning of aanvulling zijn!

Lees hier verder >>


do 6 september
Vegetarische aanschuiftafel

Lees hier meer >>


zo 9 september 15.00 uur
Woolf

Marieke Smit, Mylène Berghs en Ellen Tackenkamp

Woolf is een splinternieuwe, driekoppige band bestaande uit Marieke Smit, Mylène Berghs en Ellen Tackenkamp. Woolf’s muziek doet denken aan folk en pop met hier en daar invloeden uit jazz, vooral te horen in de spannende akkoorden die de stemmen met elkaar vormen. Na een intensieve periode van schrijven en repeteren is Woolf in december 2016 voor het eerst met haar nieuwe set de planken op gegaan. “De songs zijn oprecht en toegankelijk,” en “fijn om naar te luisteren,” aldus enthousiaste reacties na de eerste shows. Woolf speelt de komende maanden weer met optredens door het hele land, waaronder een aantal voorprogramma’s voor Celine Cairo die met haar nieuwe plaat “Free Fall” door Nederland tourt.

Vrij entré, vrije gift in hoge hoed welkom.


OKTOBER 2018


ma 1 oktober 2018
Open healingsavond

Tijd voor een energieboost! Ervaar je fysieke of emotionele klachten?
Heb je weinig energie, zit je niet lekker in je vel? Krijg je geen rust in je hoofd of heb je last van stress?
Dan kan een healing een mooie ondersteuning of aanvulling zijn!

Lees hier verder >>


do 4 oktober
Vegetarische aanschuiftafel

Lees hier meer >>


NOVEMBER 2018


do 1 november
Vegetarische aanschuiftafel

Iedere maand een exclusief vegetarisch 3 gangen menu.
Inloop vanaf 18.00 uur, aanschuiven aan tafel om 18.30 uur.

Lees hier meer >>


ma 5 november
Open healingsavond

Tijd voor een energieboost! Ervaar je fysieke of emotionele klachten?
Heb je weinig energie, zit je niet lekker in je vel? Krijg je geen rust in je hoofd of heb je last van stress?
Dan kan een healing een mooie ondersteuning of aanvulling zijn!

Lees hier verder >>


DECEMBER 2018


ma 3 december
Open healingsavond

Tijd voor een energieboost! Ervaar je fysieke of emotionele klachten?
Heb je weinig energie, zit je niet lekker in je vel? Krijg je geen rust in je hoofd of heb je last van stress?
Dan kan een healing een mooie ondersteuning of aanvulling zijn!

Lees hier verder >>


do 6 december
Vegetarische aanschuiftafel

Iedere maand een exclusief vegetarisch 3 gangen menu.
Inloop vanaf 18.00 uur, aanschuiven aan tafel om 18.30 uur.

Lees hier meer >>