agenda

Share this...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Eerste Kerstdag gesloten
Tweede Kerstdag, 26 t/m 30 december: open van 09:30 – 17:00 uur.

31 december en 1 januari: gesloten. Vanaf vrijdag 5 januari weer gewoon open.

VASTE ACTIVITEITEN

ELKE MAAND
Open healingavond
Lees hier verder >>

ELKE MAAND
‘Vegetarische Aanschuiftafel’
Lees hier meer >>

ELKE EERSTE ZATERDAG VAN DE MAAND
Stiltewandeling
Lees hier meer >>

GELIJK AAN ONZE OPENINGSTIJDEN
Verkoop brocante
Lees hier meer >>


NOVEMBER 2017


van  za 11 november t/m zo 17 december
Expositie zwart-witfoto’s ‘de Slinge van bron tot monding’ bij Ankomm’n

Han Deunk exposeert van zaterdag 11 november tot en met zondag 17 december 2017 zijn zwart-wit foto’s van de Slinge bij gastgalerij Ankomm’n in Winterswijk. Hij fotografeerde de Slinge van de bron bij het Duitse Gescher tot de monding in het riviertje de Oude IJssel bij Doetinchem.

Als vrijetijdsfotograaf spreekt documentairefotografie Han het meest aan: de kunst van het vertellen van een verhaal in beelden in plaats van tekst. Zwart-wit heeft zijn voorkeur omdat dat een rustig beeld geeft van de essentie van het onderwerp.

Han is lid van de Fotoclub Winterswijk (www.fotoclubwinterswijk.nl). Naast maandelijkse opdrachten werken de leden ook aan langlopende projecten. In 2012 koos Han voor het in beeld brengen van de Slinge. Een beek waaraan hij mooie jeugdherinneringen heeft. Voor het maken van de fotoreportage volgde Han ruim een jaar lang de beek te voet. Tijdens de expositie zijn de foto’s te koop maar ook het boek ‘de Slinge van de bron tot de monding / die Schlinge von der Quelle bis zur Mündung’. Het tekstgedeelte in het Nederlands en in het Duits beschrijft de motivatie voor de keuze van de Slinge en enkele wetenswaardigheden over deze beek.

In 2016 verscheen van Han in samenwerking met Henk Krosenbrink het gedichten- en fotoboek ‘Zunnerunsels’. De gedichten in het Winterswijks dialect zijn van Gerrit Hendrik Deunk. Ook dit boek is tijdens de expositie te koop.

Dit jaar won Han de eerste prijs van de EISA Maestro Photo Contest in Nederland. Het thema van de wedstrijd was ‘Streetlife’. Hij maakte zijn winnende fotoserie in een dorpje in Nepal.

Kom naar de expositie ‘de Slinge van bron tot monding’, een perfecte afsluiting van een mooie wandeling of fietstocht in het prachtige coulisselandschap zo kenmerkend voor dit deel van de Achterhoek. Han is zelf aanwezig op zondag 12 november en zondag 10 december van 14.00 – 17.00 uur.

Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle, geopend op vr-za-zo-ma van 09.00 – 17.00 uur.


DECEMBER 2017


za 17 december
Stiltewandeling incl. brunch

met Tanja Kraan, incl. brunch € 25,=. (Kosten voor alleen de wandeling € 7,50)
Graag van te voren opgeven bij Tanja 06-1386 2687 of Anita 06-1562 4314
Lees hier verder >>


ma 19 december
Open healingsavond Winterswijk

Tijd voor een energieboost!
Ervaar je fysieke of emotionele klachten?
Heb je weinig energie, zit je niet lekker in je vel? Krijg je geen rust in je hoofd of heb je last van stress?
Dan kan een healing een mooie ondersteuning of aanvulling zijn!
Irene Huiskamp en Linda Brink organiseren in samenwerking met Gastgalerij Ankomm’n elke eerste maandag van de maand een healingavond.
Je bent van harte welkom tussen 20.00 tot 21.00 uur om een healing te ontvangen. De healing duurt ongeveer 10 minuten.
De healing vervangt geen reguliere zorg en wij stellen in geen enkel geval diagnoses. Het werkt als een fijne een mooie aanvulling van de reguliere geneeskunde. Tijdens de healingavond werken we met meerdere healers in dezelfde ruimte.
Aanmelden is niet nodig.
We vragen een vrije gift wat we schenken aan een goed doel. Dit doel zullen per kwartaal bekendmaken.

Je bent van harte welkom bij Gastgalerij Ankomm’n (Mentinkweg 5).

Je mag gerust iedere maand aansluiten!
Heb je andere vragen? Neem dan contact met me op via 0624274766 (appen mag ook),
info@irenehuiskamp.nl of kijk voor meer informatie op www.irenehuiskamp.nl


di 19 december
Workshop (sokken) breien

Heb je altijd al eens sokken willen leren breien zodat je voor de winter lekker dikke Noorse sokken kunt breien?
Of wil je voor de zomer katoenen sokken breien, of gewoon eens kijken of het breien wat voor je is?
Kom dan naar de workshop (Sokken)breien op de volgende data, telkens op een dinsdagavond:
20 juni, 18 juli, 15 augustus, 19 september, 17 oktober, 21 november en 19 december.
Gerrie Habers, zelf een breifanaat van sokken in vele kleuren en patronen, neemt je mee in de wereld van het sokken breien.
De kosten voor beginners aan de workshop zijn € 21,95; dit is inclusief vier bamboe breinaalden van 20 cm en voldoende sokken wol voor het breien van een paar sokken tot maat 42 en inclusief uitvoering uitgeschreven patroon en matenlabel.
Eenmaal begonnen, kun je terugkomen op de andere avonden, hiervoor betaal je dan € 5,00 per avond.
Consumpties zijn exclusief.
Voor info en opgave: Gerrie Habers:
06 2283 8415 of
Anita Duenk: 06 1562 4314


do 21 december
Cabaretesk optreden Henk Boogaard

Henk Boogaard schrijft Nederlandstalige liedjes en andere poëtische tekstvormen, zoals gedichten, korte verhalen, one-liners, mono- en dialogen over dat wat hem raakt, opvalt, bezighoudt, of hem zomaar te binnen schiet; ze zijn cabaretesk van aard. Omdat hij ooit een tijdlang een groente- en fruitrijk dieet heeft gevolgd, handelen dientengevolge veel van zijn geesteskinderen over voedsel. Daarnaast komen ook onderwerpen zoals: dieren, kleine ongemakken, over hoe men onderling placht en tracht te communiceren, als wel andere herkenbare zaken des levens in zijn oeuvre ruim aan bod. Bij het vertolken van zijn eigen wijsjes begeleidt hij zichzelf op een acoestische Spaanse gitaar, alleen dan! Daar bij Henk de taal zo centraal staat, komt zijn performance het beste tot zijn recht bij een aandachtig gehoor.

Inloop op donderdag 21 december vanaf  19.30 uur, aanvang optreden 20.00 uur. Gratis entrée, vrije gift in hoge hoed is welkom. Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle.

 

zie: www.tom-vorden.nl/artiesthenkboogaard.html


van vr 22 december tot en met ma 29 januari
Fotoexpositie ‘Buiten het Ei’ van Hans Hendriks bij Ankomm’n

over geologische geschiedenis en cultuurhistorie van het buitengebied van Doetinchem.

Op basis van de ervaringen met zijn Winterswijkse boerderijen en landschaps projecten heeft Hans Hendriks een concept ontwikkeld. Hij noemt dat het werken aan ‘historiserend’ fotoprojecten. Met hulp van een geoloog verdiept hij zich in de geologische geschiedenis van een gebied. En via vele contacten met regionale deskundigen, vaak leden van lokale historische verenigingen, komt hij aan kennis over de cultuurhistorie. Met die deskundigen gaat hij ook op pad en probeert hij foto’s te maken die betrekking hebben op de opgedane kennis. Hij probeert anno nu vast te leggen wat er van die geologische geschiedenis en van die cultuurhistorie nog terug te vinden is in het buitengebied van in dit geval Doetinchem. ‘Het Ei’ is de naam van de inwoners voor het historische ei-vormige centrum van Doetinchem. De titel ‘Buiten het Ei’ slaat dus op het buitengebied van Doetinchem, de expositie was afgelopen zomer ook te zien in Stadsmuseum Doetinchem.

Van januari 2016 tot juni 2017 is Hans op pad geweest. Hij fotografeerde de loop van de Rijn gedurende de laatste IJstijd, zo’n 50.000 jaar geleden. Hoe in die tijd de rivierduinen in Doetinchem en Gaanderen gevormd werden. Maar ook wat er nog terug te vinden is van de geschiedenis van de ijzerindustrie in die regio bekend van z’n ijzergieterijen. En natuurlijk ging hij op zoek naar authentieke boerderijen in Wehl en Gaanderen. En legde zo ook daar het binnenste en buitenste van typisch Doetinchemse boerderijen vast inclusief de huidige bewoners. Verder onder meer foto’s van adellijke woonplekken en de natuur. Teveel om op te noemen, maar wel te zien op de expositie bij gastgalerij Ankomm’n.

In de galerie hangen grote panorama fotopanelen zoals we die van hem kennen van eerdere projecten, maar dan nu met nieuwe foto’s van het buitengebied van Doetinchem. Maar ook kun je in de galerie op je gemak een, speciaal voor deze gelegenheid gemaakte, uitgebreide fotopresentatie met door Hans ingesproken toelichting bekijken en beluisteren. Een groot fullHD tv-scherm met daaraan vier koptelefoons maakt het mogelijk ongestoord op te gaan in beeld en geluid. We kennen Hans van zijn fotopresentaties over Winterswijk en zijn busritten door het buitengebied van Winterswijk met de klassieke GTWbus uit 1966. Waarbij hij op beeldende en bevlogen manier vertelt over de historie. Op dezelfde manier vertelt hij nu bij deze fotopresentatie over de historie van het Doetinchemse buitengebied.

De expositie en de fotopresentatie zijn te zien vanaf vrijdag 22 december tot en met maandag 29 januari tijdens de openingstijden van Ankomm’n aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk – Corle. De toegang is gratis. Let op de gewijzigde openingstijden tijdens de feestdagen. Eerste kerstdag gesloten. Tweede kerstdag tot en met zaterdag 30 december geopend. Oud en nieuw dicht daarna weer vanaf 5 januari vr-za-zo-ma van 09.30 – 17.00 uur geopend


2018


JANUARI 2018


zo 7 januari
Muziekmiddag


ma 8 januari
Open healingsavond Winterswijk
Lees hier verder >>


di 9 januari
Fotopresentatie Jalf Flach

vanaf 9 januari t/m juni elke eerste dinsdagavond van de maand presentatie met foto’s over Jugendstil en Art Nouveau. Kosten € 7,50 per avond. Hiervoor kun je je al opgeven >>BRU


FEBRUARI 2018


ma 5 februari
Open healingsavond
Lees hier verder >>


MAART 2018


ma 5 maart
Open healingsavond
Lees hier verder >>


APRIL 2018


ma 9 april
Open healingsavond
Lees hier verder >>


MEI 2018


ma 7 mei
Open healingsavond
Lees hier verder >>


JUNI 2018


ma 4 juni
Open healingsavond
Lees hier verder >>


JULI 2018


ma 2 juli
Open healingsavond
Lees hier verder >>


AUGUSTUS 2018


SEPTEMBER 2018


ma 3 september
Open healingsavond
Lees hier verder >>


OKTOBER 2018


ma 1 oktober 2018
Open healingsavond
Lees hier verder >>


NOVEMBER 2018


ma 5 november
Open healingsavond
Lees hier verder >>


DECEMBER 2018


ma 3 december
Open healingsavond
Lees hier verder >>