agenda

VASTE ACTIVITEITEN

VEGETARISCHE AANSCHUIFTAFEL
Iedere maand
Lees hier meer >>
VERKOOP BROCANTE
Gelijk aan onze openingstijden
Lees hier meer >>
INTUÏTIEF WASTEKENEN
workshop incl. koffie, thee en wat lekkers
 Lees hier meer >>

MUZIEKMIDDAG
Eerste zondag vd maand
Zie agenda >>

OPEN HEALINGSAVOND
Tijd voor een energieboost!
Lees hier verder >>
 

NOVEMBER 2018


vanaf do. 8 november
Expositie Doetinchemse en Winterswijkse boerderijen foto’s Hans Hendriks

Fotograaf Hans Hendriks exposeert komende tijd zelf in zijn galerie bij gastgalerij Ankomm’n. Afgelopen jaren heeft hij zowel rond Winterswijk als ook rond Doetinchem authentieke boerderijen gefotografeerd. Als het even mogelijk was portretteerde hij ook de bewoners die er dat moment woonden.  Tegenover de boerderijenfoto’s hangen als contrast ook foto’s van het moderne boerenlandschap.


di 20 november
Workshop sokken- en rondbreien

Workshop sokken- en rondbreien

Nu je eigen sokken breien? Misschien wil je nog voor deze winter eindelijk eens je eigen wollen sokken breien? Deze avond ook aandacht voor het werken met een rondbreinaald. Zodat één sok of zelfs twee sokken tegelijk zonder moeite gaat lukken.
Wil je dat leren, of gewoon eens kijken of het breien wat voor je is?
Kom dan naar de workshop sokkenbreien op dinsdag 20 november vanaf 19.00 uur bij gastgalerij Ankomm`n.
Gerrie Habers, zelf een breifanaat van sokken in vele kleuren en patronen, neemt je mee in de wereld van het sokken breien.

Voor  info en opgave: Gerrie Habers: 06 2283 8415 of Anita Duenk: 06 1562 4314.


do 22 november
Frisse Blik Wandeling  (‘Shinrin-Yoku, bosbaden’) vanaf Ankomm’n

Dagmar Buesink

Shinrin-Yoku, een begrip dat is overgewaaid uit Japan. Shinrin is Japans voor ‘bos’, Yoku betekent ‘bad’. Shinrin-Yoku betekend dus baden in de bosatmosfeer of het opnemen van de natuur via al onze vijf zintuigen. Rust en ontspanning vinden in je zelf in de natuur.

In Japan en Schotland geven huisartsen mensen een Shinrin-Yoku wandeling mee als recept voor rust en ontspanning. Voor mensen die aan de top zitten van hun stressniveau om wat voor reden dan ook, of die in een burn-out dreigen te komen.

We vergeten het wel eens, maar contact met de natuur is net zo essentieel voor ons welzijn als regelmatige lichaamsbeweging en een gezond voedingspatroon.

Tijd in de natuur door brengen heeft veel effect op je gezondheid.

Het zal je ‘in het nu’ brengen en je ontstressen en ontspannen. Als je contact maakt met de natuur via al je vijf zintuigen, begin je te putten uit de enorme hoeveelheid voordelen die de natuurlijke omgeving biedt. Het is wetenschappelijk bewezen dat bosbaden :

  • je bloeddruk verlaagt
  • stress laat afnemen en kan zorgen voor een ontspannen toestand.
  • de concentratie en het geheugen verbeterd
  • energie geeft
  • je immuun systeem verbeterd
  • je humeur verbeterd

Dagmar Buesink nodigt je uit om tijdens de wandeling eenvoudige opdrachten te doen waardoor je gebeurtenissen zult gaan ervaren vanuit een ander perspectief. Aan het eind van de ochtend weet je hoe je de natuur op een eenvoudige manier kunt inzetten in je eigen leven op een manier die ontspannend werkt.

Behalve genieten van de natuur en de omgeving laat Dagmar je tijdens de wandeling plaats nemen op een mooie plek in de natuur en laat zij je ervaren wat de prachtige meditatieve klanken van haar ‘hand pan drum’ met je kunnen doen. Na de wandeling voel je je weer helemaal opgeladen en ontspannen en dat je met wat meer kennis van de natuur thuis komt, is mooi meegenomen.

Na een “bosbad” van ongeveer anderhalf uur is er koffie of thee bij Gastgalerij Ankomm’n. Tijdens de koffie kun je ervaringen delen.

De wandeling start donderdag 22 november om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 12.30 uur. Verzamelen om 9.45 uur. Er kunnen maximaal 7 deelnemers mee met deze wandeling, dus geef je snel op. Aanmelden via info@lucernawelzijnscoaching.nl. Zie ook www.lucernawelzijnscoaching.nl

Deelname aan de wandeling kost €17,50 per persoon.

Dit is inclusief:

  • een kop koffie of thee na afloop van de wandeling.
  • een uniek rust / meditatie moment d.m.v. het live beluisteren naar de meditatieve klanken van de hand pan drum.
  • een kleine attentie

do 29 november
Lezing ‘hoog-gevoelig in een drukke wereld’

Linda Brink

Over hoog-gevoelig zijn en dit in je voordeel laten werken. Tijdens deze interactieve lezing, vertelt Linda uit eigen ervaringen wat het voor je kan betekenen om hoog-gevoelig te zijn.
Als je gevoelig bent voor prikkels en energie uit je omgeving, kan dit overweldigend zijn. Ook wordt dit nog al eens als lastig ervaren.

Maar wat betekent het nu eigenlijk? Wat zijn die nadelen, maar zijn er misschien ook voordelen? En waar mag je opletten om naast de verbinding met anderen, wat voor een hoog-gevoelig persoon erg gemakkelijk is, de verbinding met jezelf te leggen en te behouden. Hiervoor krijg je praktisch toepasbare tips en oefeningen aangereikt tijdens deze lezing.

Als je wilt deelnemen aan deze interactieve lezing, vragen we je op te geven bij Anita van Gastgalerij Ankomm’n (06-15 624 314) of Linda van Aureole (06-187 545 84). De lezing is op donderdag 29 november, inloop vanaf 19.30, aanvang 20.00 uur.


DECEMBER 2018


ma 3 december
Open healingsavond

Tijd voor een energieboost! Ervaar je fysieke of emotionele klachten?
Heb je weinig energie, zit je niet lekker in je vel? Krijg je geen rust in je hoofd of heb je last van stress?
Dan kan een healing een mooie ondersteuning of aanvulling zijn!

Lees hier verder >>


do 6 december
Vegetarische aanschuiftafel

Iedere maand een exclusief vegetarisch 3 gangen menu.
Inloop vanaf 18.00 uur, aanschuiven aan tafel om 18.30 uur.

Lees hier meer >>


za 8 december
Stiltewandeling
 

Genieten in de natuur. De stiltewandelingen, die Tanya Kraan vanaf gastgalerij Ankomm’n organiseert, is deze keer op zaterdag 8 december. De wandeling begint om 09:30 uur met een korte meditatie, waarna de groep 5 km in een rustig tempo loopt. Tijdens de wandeling wordt een aantal keren stilgestaan voor een gedichtje, een stiltemoment met meditatie en/of een bewustzijnsopdrachtje. Na afloop is er de mogelijkheid aan te schuiven bij een heerlijke brunch bij Ankomm’n.

De natuur, het weidse landschap, de puurheid die je ervaart, dat is heerlijk. Samen met een groep in stilte wandelen verbindt. Het ontmoeten, niets moeten, de beweging zoeken en de rust. Voor jou. Loop eens mee, geniet en ervaar.

De bijdrage voor de stiltewandeling is €7,50 en voor de brunch €17,50. Graag van tevoren opgeven bij Tanya Kraan, telefoonnummer 06-13862687.